Antena 3 CNN Life Știinţă "Am găsit un artefact sfânt". Descoperirea importantă făcută de arheologi

"Am găsit un artefact sfânt". Descoperirea importantă făcută de arheologi

"Am găsit un artefact sfânt". Descoperirea importantă făcută de arheologi
Sursa foto: Foto: www.yohyoh.com
03 Aug 2013   •   18:28

O bucată de lemn, despre care arheologii spun că ar fi putut să provină din crucea pe care a fost răstignit Iisus, a fost găsită în biserica Balatlar din Turcia, relatează huffingtonpost.com.  

Descoperirea a fost făcută în timp ce arheologii executau o serie de săpături în locul în care se află străvechea biserică Balatlar, o construcţie datând din secolul al VII-lea e.n. din Sinop, un oraş turcesc de pe ţărmul Mării Negre.

Arheologii au găsit un cufăr din piatră ce conţinea mai multe obiecte care ar putea avea o legătură directă cu Iisus Hristos.

"Am descoperit un artefact sfânt în cufăr. Este o bucată dintr-o cruce şi noi credem că a făcut parte din crucea pe care a fost răstignit Iisus. Cufărul din piatră este foarte important pentru noi. Are o anumită istorie şi este cel mai important artefact pe care l-am descoperit până acum", a declarat coordonatorul săpăturilor arheologice.

Cufărul din piatră, a cărui formă sugerează faptul că a fost un obiect de depozitare pentru relicvele unui sfânt, urmează să fie examinate de oamenii de ştiinţă.

Multe biserici susţin că posedă relicve din aşa-zisa "cruce adevărată", însă autenticitatea acelor obiecte nu este recunoscută de mulţi clerici şi cercetători.

Legenda privind crucea pe care a fost răstignit Iisus spune că mama împăratului Constantin, Elena, a găsit crucea la Ierusalim şi a împărţit bucăţi din acel lemn sfânt liderilor religioşi din Ierusalim, Roma şi Constantinopol.

 

 

 

×
Subiecte în articol: iisus hristos
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close