Antena 3 CNN Life Știinţă ANUNŢ ALARMANT făcut de meteorologii americani. Ce s-a întâmplat luna trecută, la nivel planetar

ANUNŢ ALARMANT făcut de meteorologii americani. Ce s-a întâmplat luna trecută, la nivel planetar

ANUNŢ ALARMANT făcut de meteorologii americani. Ce s-a întâmplat luna trecută, la nivel planetar
de O.P.    |    23 Iul 2014   •   07:27

Agenţia guvernamentală americană pentru climă a informat, luni, că temperaturile globale din luna iunie au fost cele mai mari din 1880, anul în care au început înregistrările în acest domeniu, relatează agenţia DPA, conform Agerpres. De asemenea, luna iunie a fost cea de a 352-a lună consecutivă cu o temperatură globală peste media secolului XX.

Recorduri de căldură au fost înregistrate în Groenlanda, în unele zone din nordul Americii de Sud, din estul şi centrul Africii şi din sudul şi sud-estul Asiei, a precizat Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei din SUA.

Temperatura medie terestră şi de pe suprafaţa oceanului planetar a fost de 16,2 grade Celsius, comparativ cu media de 15,5 grade în secolul trecut, mai notează DPA.

Raportul autorităţilor americane vine în sprijinul avertismentelor date de climatologi potrivit cărora omenirea se va confrunta până la sfârşitul acestui secol cu creşteri de temperatură de 4 grade Celsius peste nivelul din epoca pre-industrială, în cazul în care nu este luată nici o măsură preventivă.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close