Antena 3 Life Știinţă "Asistăm la o PREMIERĂ la nivel planetar". Stăm în faţa unui record care s-a întâmplat de 8 ori în ultimul secol

"Asistăm la o PREMIERĂ la nivel planetar". Stăm în faţa unui record care s-a întâmplat de 8 ori în ultimul secol

de O.P.    |    25 Iun 2013   •   08:01
"Asistăm la o PREMIERĂ la nivel planetar". Stăm în faţa unui record care s-a întâmplat de 8 ori în ultimul secol

Veştile rele nu rămân în urmă, oamenii de ştiinţă anunţând temperaturi record pentru luna mai a acestui ani, fiind una din cele mai călduroase perioade din ultimii 134 de ani.

După 1998 şi 2005, aceasta este a treia cea mai caldă lună mai (15,46 grade Celsius în medie) de la începutul măsurătorilor în 1880", anunţă NOAA într-un comunicat.

Perioada ianuarie-mai se clasează pe locul al optulea între cele mai calde perioade din ultimii 134 de ani, continuă ea.

Această primăvară a fost una dintre cele mai reci şi mai agitate din ultimii 30 de ani în Franţa şi global, luna mai a avut accente puternice de iarnă în Europa Occidentală, cu ninsori în Elveţia şi temperaturi care au doborât recordurile minime în Olanda.

În schimb, a fost mai cald decât în mod obişnuit în Europa de Est şi de Nord, cu recorduri în Suedia, în nordul Siberiei, Rusia occidentală şi în centrul Australiei, a afirmat NOAA.

×
Parteneri
x close