Antena 3 CNN Life Știinţă Avertismentul care priveşte întreaga lume. Două treimi dintre coralii de pe întregul Glob ar putea dispărea până la sfârşitul secolului

Avertismentul care priveşte întreaga lume. Două treimi dintre coralii de pe întregul Glob ar putea dispărea până la sfârşitul secolului

Avertismentul care priveşte întreaga lume. Două treimi dintre coralii de pe întregul Glob ar putea dispărea până la sfârşitul secolului
Sursa foto: Foto: reypastor.org
19 Sep 2012   •   11:51

Un studiu realizat de o echipă internaţională compusă din cercetători germani, canadieni şi australieni arată că, în cazul în care temperatura medie globală va creşte cu mai mult de două grade peste temperaturile pre-industriale, două treimi din coralii din întreaga lume vor dispărea, arată Science Alert.

Studiul, apărut în publicaţia de specialitate Nature Climate Change, mai arată faptul că situaţia poate fi evitată numai dacă autorităţile vor lua măsuri eficiente pentru diminuarea gazelor cu efect de seră.

În cazul în care aceste măsuri nu vor fi luate, o mare parte a recifelor de corali va fi sortită dispariţiei până la sfârşitul acestui secol.

Recifele de corali reprezintă unul dintre cele mai diverse ecosisteme de pe planetă şi aduc beneficii substanţiale în protejarea coastelor şi dezvoltarera turismului.

Încălzirea globală şi acidificarea oceanelor, ambele efecte ale emisiilor de CO2 provocate de oameni, pun în pericol aceste importante ecosisteme marine.





×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close