Antena 3 CNN Life Știinţă Care specii vor moşteni Pământul în cazul dispariției oamenilor

Care specii vor moşteni Pământul în cazul dispariției oamenilor

Care specii vor moşteni Pământul în cazul dispariției oamenilor
Sursa foto: foto: Pixabay.com
01 Mai 2018   •   18:12

Luc Bussiere, lectorul de la Universitatea din Sterling s-a ocupat de problema posibilelor specii şi cotele lor de a moşteni Pământul.

Această întrebare a inspirat o mulţime de speculaţii, iar cercetătorii au oferit liste cu specii candidate, scrie Descopera.

Dintotdeauna a fost cunoscut faptul că bacteriile au o „vârstă de rezistenţă" de aproximativ 1,2 miliarde de ani.

Societăţile de primate non-umane sunt puţin probabil să moştenească dominaţia noastră de pe Pământ, pentru că maimuţele sunt susceptibile de a ne preceadă la dispariţie.

Evoluţia nu favorizează inteligenţa, doar în cazul în care aceasta conduce spre o supravieţuire mai mare şi la un succes de reproducere considerabil.

În consecinţă, este o greşeală profundă să ne imaginăm că urmaşii noştri sunt susceptibili de a fi creaturi deosebit de inteligente sau sociale, sau că acestea vor fi capabile măcar să vorbească.

De asemenea, reptilele care au supravieţuit extincţiei permiene de acum 250 de milioane de ani, care a nimicit peste 90 la sută din organisme marine şi 70 la sută din speciile terestre, nu au prevestit apariţia pterozaurilor, dinozaurilor, mamiferelor şi păsărilor care au evoluat de la ei.

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close