Carnea pe care o credeai cea mai sănătoasă te poate UCIDE fără să îţi dai seama

de L.D.    |    15 Ian 2013   •   22:08
Carnea pe care o credeai cea mai sănătoasă te poate UCIDE fără să îţi dai seama Foto: oowallpaper.com
Un nou studiu de la Institutul de Cercetare al Biodiversităţii din Maine a constatat că 84% din carnea de peşte conţine un nivel extrem de periculos de mercur, scrie cbsnews.com.

Studiul a scos în evidenţă faptul că peştele reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea oamenilor, în afară de cazul în care este mâncat o singură dată pe lună.

La conferinţa Naţiunilor Unite din Geneva de săptămâna aceasta se va discuta problema poluării cu mercur a apelor.

Richard Gelfond s-a considerat întotdeauna un bun atlet, până într-o zi, când i s-a făcut rău.

"Am fost să alerg şi dintr-o dată am simţit că mă prăbuşesc" a declarat Gelfond. Mai târziu, a observat că avea probleme mari şi de echilibru. Bărbatul a mers la nenumăraţi medici, însă aceştia nu au avut nici un răspuns. Toate analizele îi ieşeau bune.

"Am ajuns în punctul în care nu mai puteam trece strada singur. Trebuia ca nevasta mea să mă treacă de mână", a adăugat Gelfond.

După nenumărate analize, un doctor l-a întrebat dacă mănâncă peşte. Gelfond i-a răspuns că da, chiar de 2 ori pe zi. De aici s-a tras şi diagnosticul: otrăvire cu mercur.

"Credeam că fac ceva bun pentru trupul meu, dar de fapt eu îl îmbolnăveam", a declarat bărbatul.

Peştele este principalul vinovat pentru otrăvirea cu mercur. Tonul şi peştele spadă conţin cea mai mare cantitate de mercur, cantitate care poate distruge permanent creierul şi rinichii. 

Parteneri
x close