Antena 3 CNN Life Știinţă Ce a descoperit astronautul francez Thomas Pesquet după ce s-a întors din spațiu

Ce a descoperit astronautul francez Thomas Pesquet după ce s-a întors din spațiu

Ce a descoperit astronautul francez Thomas Pesquet după ce s-a întors din spațiu
Sursa foto: Foto: Thomas Pesquet/ Facebook
06 Iun 2017   •   17:45

Astronautul francez Thomas Pesquet a declarat marţi, cu prilejul primei sale apariţii publice de la revenirea pe Pământ, că în opinia lui decizia preşedintelui american Donald Trump de retrage SUA din acordul climatic de la Paris este una 'iresponsabilă', relatează DPA, scrie Agerpres.

Pesquet a spus că misiunea sa de şase luni pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), în timpul căreia blogul său şi fotografiile cu Pământul postate pe reţelele de socializare au devenit foarte populare, l-a făcut să vadă chestiuni precum încălzirea globală într-o lumină nouă.

„Cred că în ceea priveşte mediul există multe lucruri pe care le poţi înţelege din punct de vedere intelectual... dacă încerci, dar există lucruri care merg dincolo de noi pentru că se petrec la scară globală”, a spus el.

„Şansa mea a fost să pot vedea acele lucruri abstracte foarte concret pentru că am putut vedea cu propriii ochi cât de fragilă este planeta”, a declarat el presei la sediul Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) de la Koln, Germania.

„Dacă pot juca un rol, nu ca actor politic ci ca cetăţean să spunem, pentru a-i încuraja pe oameni să facă mai mult, atunci o voi face”, a mai spus Pesquet.

Thomas Pesquet şi cosmonautul rus Oleg Novitskiy au aterizat vineri pe cosmodromul din Kazahstan.

Astronautul francez, care încă se readaptează la viaţa cu gravitaţie, a spus că a fost încântat faptul că poate mânca din nou brânză.

„Ştiu că să mănânci brânză este un fel de clişeu franţuzesc, colegii mei americani au făcut puţin glume pe seama mea din acest motiv, dar cert este că nu am putut găsi pe ISS şi mi-a lipsit”, a dezvăluit el.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Statia Spatiala Internationala
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close