Antena 3 CNN Life Știinţă Ce au găsit oamenii de ştiinţă într-un laborator părăsit: "Era în FORMOL de 20 de ani, dar n-am mai văzut aşa ceva în viaţa mea"

Ce au găsit oamenii de ştiinţă într-un laborator părăsit: "Era în FORMOL de 20 de ani, dar n-am mai văzut aşa ceva în viaţa mea"

Ce au găsit oamenii de ştiinţă într-un laborator părăsit: "Era în FORMOL de 20 de ani, dar n-am mai văzut aşa ceva în viaţa mea"
de O.P.    |    04 Noi 2014   •   12:17

Într-un laborator părăsit de la Universitatea din Texas, mai mulţi oameni de ştiinţă alături de fotograful Adam Voorhes au dat peste mai multe creiere păstrate în formol vreme de 20 de ani.

Creierele aparţineau unor bolnavi de la Spitalul de Boli Mintale din Texas. Însă atenţia le-a fost atrasă de un borcan: "Când am văzut borcanul respectiv nu mi-a venit să cred ochilor, creierul conservat în formol nu avea deloc circumvoluţiuni", spune Voorhes.


David Dexter, cercetător la UK Brain Bank, spune că un creier adult care să arate aşa este ceva extrem de rar şi niciodată nu a mai întâlnit ceva similar.



Lipsa de circumvoluţiuni pe creier apare din cauza unei boli numite lisencefalie. Afecţiunea apare în timpul dezvoltării fetusului, din cauza unei deplasări anormale a neuronilor.

Timp de un an de zile, Voorhes a căutat detalii despre acest creier ciudat şi despre alte 100 de exemplare din colecţia la care a lucrat. Din păcate, nu a găsit informaţii despre persoana căreia îi aparţinuse creierul anormal.



×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close