Antena 3 CNN Life Știinţă Ce s-ar întâmpla dacă ai avea mai mult creier

Ce s-ar întâmpla dacă ai avea mai mult creier

Ce s-ar întâmpla dacă ai avea mai mult creier
17 Sep 2015   •   12:58

Maimuța Mango și partenerul său în rezolvarea problemelor nu sunt doar niște primate simpatice, ci observarea lor ar putea da răspuns pentru una dintre cele mai interesante dileme: ce s-ar întâmpla dacă am avea mai mult de un creier?

Cele două primate sunt, deocamdată, separate fizic, dar vor fi în curând conectate mental, printr-o metodă pe care Miguel Nicolelis, profesor la Universitatea Duke, o studiază de ani buni. Misiunea vieții sale a fost studierea creierului, și în primă instanță, experimentele sale neurologice pe șobolani au fost cele care au atras atenția tuturor. Apoi, a reușit să învețe primatele să miște scaune cu rotile și exoscheleți folosindu-și exclusiv mintea.

De aici până la testarea celei mai nebunești idei a fost doar un pas. Cercetătorul vrea să creeze o nouă paradigmă prin conectarea creierelor cu mașinile și să testeze ideea de creier multiplu. Deși sună a ceva imposibil de realizat, uneori oamenii care sunt îndeajuns de lunatici încât să creadă că pot schimba lumea sunt cei care chiar reușesc să o facă.

Mai multe, pe playtech.ro.

×
Subiecte în articol: creier
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close