Ce se va întâmpla la iarnă în România este legat de acest studiu. Frigul siberian este adus de.....

de O.P.    |    13 Sep 2012   •   13:17
Ce se va întâmpla la iarnă în România este legat de acest studiu. Frigul siberian este adus de.....
Europa a intrat in zona de influenta a 11 cicluri solare, Soarele fiind cel care determina iernile anormal de geroase pe batranul continent, afirma un grup de cercetatori germani de la Universitatea din Mainz.

Intr-un studiu publicat in revista Geophysical Research Letters, oamenii de stiinta germani afirma ca, desi legatura dintre clima terestra si activitatea solara nu a fost dovedita, exista premise pentru a afirma ca anumite zone ale Pamantului sunt, totusi, sub influenta Soarelui.

Care sunt rezultatele acestui studiu aflaţi accesând
incomemagazine.ro

Iar una dintre aceste regiuni este Valea Rinului. Cercetatorii au reusit sa identifice o corelatie intre perioadele de activitate redusa a Soarelui si temperaturile scazute inregistrate in aceasta parte a Germaniei. „Sa studiezi Valea Rinului este destul de simplu , pentru ca malurile raului sunt adevarate letopisete”, a explicat coordonatorul lucrarii, profesorul Frank Sirocko.

De la inceputul secolului XIX si pana la mijlocul secolului trecut, locuitorii de aici s-au ocupat cu transportul marfurilor pe apa Rinului, de aceea toate docurile au pastrat urmele ingheturilor, cand orice activitate se stopa.

x close