Antena 3 CNN Life Știinţă Cercetători: "Temperatura de pe Terra: 1500 GRADE Celsius. Catastrofa, de 80 mai mare decât bomba atomică"

Cercetători: "Temperatura de pe Terra: 1500 GRADE Celsius. Catastrofa, de 80 mai mare decât bomba atomică"

Cercetători: "Temperatura de pe Terra: 1500 GRADE Celsius. Catastrofa, de 80 mai mare decât bomba atomică"
de O.P.    |    15 Apr 2013   •   10:06

"Temperatura pe Pământ a fost de peste 1500 de grade Celsius, rocile s-au topit instantaneu, iar vegetaţia a fost arsă în proporţie de 80%" - cam acesta ar fi fost scenariul care s-a întâmplat pe planeta noastră în urmă cu 66 de milioane de ani, moment în care Terra a fost lovită de un asteroid uriaş.

Potrivit ultimelor cercetări în acest domeniu, asteroidul ar fi căzut pe Pământ în dreptul localităţii Chicxulub din Mexic, lăsând în urmă un crater cu un diametru de 180 de kilometri.

Se pare că impactul pe care acest asteroid l-ar fi avut asupra Pământului ar fi fost de 80 de ori mai puternic decât bomba atomică de la Hiroshima; acela a fost momentul în care, printre altele şi dinozaurii au dispărut din lumea noastră.



Acest moment a fost stabilit de mai mulţi cercetători de la Universitatea Berkley, iar legătura dintre impactul asteroidului şi dispariţia dinozaurilor a fost făcută pentru prima dată de Luiz Alvarez, în 1980.



×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close