Antena 3 CNN Life Știinţă Cercetătorii din Statele Unite au drogat o caracatiță cu MDMA. Reacția ei este incredbil de asemăntăoare cu cea a oamenilor când folosesc acest drog

Cercetătorii din Statele Unite au drogat o caracatiță cu MDMA. Reacția ei este incredbil de asemăntăoare cu cea a oamenilor când folosesc acest drog

Cercetătorii din Statele Unite au drogat o caracatiță cu MDMA. Reacția ei este incredbil de asemăntăoare cu cea a oamenilor când folosesc acest drog
21 Sep 2018   •   14:11

Oamenii de știință de la Johns Hopkins University au vrut să analizeze cum reacționează o caracatiță drogată cu MDMA. 

Cercetătorii au sedat caracatița și au pus-o într-o apă amestecată cu substanța iar apoi au stat să observe daca animanlul preferă să stea singură, să intre într-o încăpere cu o jucărie sau într-o cameră unde se afla altă caracatiță. 

La fel ca și un om care a consumat MDMA, caracatița a devenit foarte socială și a ales să stea lângă celălat animal. Aceasta era foarte prietenoasă și nu se putea opri din a își atinge noua prietenă. 

În mod normal, caracatițele sunt foarte singuratice, dar odată ce au consumat drogul se schimbă complet și doresc să interacționeze. 

"Avea tendința să îmbrățișeze cușca și să-și pună gura în jurul barelor. Acest lucru este foarte asemănator cu modul în care oamenii reacționează la MDMA”, a explicat cercetătorul principal al studiului, Gül Dölen.

Oamenii de știință sunt de părere că acest experiment oferă o înțelegere mai bună a felului în care droguri precum MDMA afectează interacțiuniile sociale. 

Sursă: NY Post 
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close