Antena 3 CNN Life Știinţă Cum vrea să se confrunte Rusia cu virusul Ebola. Anunţul a fost făcut ieri

Cum vrea să se confrunte Rusia cu virusul Ebola. Anunţul a fost făcut ieri

Cum vrea să se confrunte Rusia cu virusul Ebola. Anunţul a fost făcut ieri
de O.P.    |    14 Oct 2014   •   08:35

Rusia va începe în curând să testeze pe maimuțe la un laborator din Guineea un vaccin împotriva virusului Ebola, a anunțat luni ministrul rus al sănătății, Veronika Skorțova, citată de agenția EFE.

'Am produs un număr suficient de doze pentru a relua experimentele pe maimuțe, astfel încât să începem testele clinice', a declarat ea în marja unei conferințe pe tema combaterii fumatului organizată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) la Moscova.

De asemenea, Veronika Skorțova a afirmat că vor trece mai multe luni până când va fi produs un vaccin împotriva virusului Ebola, iar în prezent cercetătorii ruși caută cea mai bună variantă dintre vaccinurile propuse.

Într-o declarație acordată anterior televiziunii ruse, ea a dat asigurări că vaccinul Triazoverin, creat de laboratorul rus din Guineea, are o eficacitate cuprinsă între 70% și 90%, indicator pe care l-a considerat foarte bun. Conform Moscovei, cercetătorii ruși de la laboratorul din Guineea și de la alte două institute au elaborat în total trei variante de vaccin, prima având la bază tulpina de Ebola, iar celelalte două ingineria genetică.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close