Antena 3 CNN Life Știinţă Cum vrea un cercetător german să comunice cu extratereștrii

Cum vrea un cercetător german să comunice cu extratereștrii

Cum vrea un cercetător german să comunice cu extratereștrii
Sursa foto: foto: Pixabay.com
15 Iun 2017   •   14:16

Daca exista civilizatii inteligente in afara Sistemului solar, oamenii vor avea nevoie de mijloace tehnice pentru a intra in contact cu ei, pentru a comunica, iar retelele de socializare ar putea fi unul din aceste instrumente, spune omul german de stiinta Rene Heller, potrivit incomemagazine.ro.

Pentru a determina daca suntem capabili sa intelegem eventualele mesaje trimise de extraterestrii si invers, Rene Heller a efectuat un experiment original.

Heller a postat pe retelele de socializare un mesaj cifrat format dintr-o succesiune de aproximativ doua milioane de 0 si 1 si a propus utilizatorilor sa analizeze sase intrebari. Daca raspunsurile sunt corecte, inseamna ca textul codat a fost inteles.

Omul de stiinta a primit circa 300 de raspunsuri, din care 66 au fost corecte. Jumatate din ele au fost obtinute in mod independent de repondenti, restul fiind, de fapt, concluzii ale unor dezbateri in special pe retelele de socializare.

Heller a ajuns, astfel, la concluzia ca publicarea datelor primite de pamanteni de la alte civilizatii inteligente permite descifrarea lor intr-un timp relativ scurt.

×
Subiecte în articol: extraterestri
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close