Antena 3 CNN Life Știinţă Declaraţia făcută de astronomii NASA: "Planeta asta poate fi LOCUITĂ. Temperatura medie e de -12 grade"

Declaraţia făcută de astronomii NASA: "Planeta asta poate fi LOCUITĂ. Temperatura medie e de -12 grade"

Declaraţia făcută de astronomii NASA: "Planeta asta poate fi LOCUITĂ. Temperatura medie e de -12 grade"
de O.P.    |    04 Dec 2012   •   07:37

Cercetătorii NASA au descoperit o nouă exoplanetă, care ar putea fi locuită de oameni. Temperatura medie este de -12 grade Celsius, iar mediul este asemănător cu cel de pe Terra.

O exoplanetă este o planetă care se învârte în jurul unei stele. Astronomii americani studiază planeta Gliese 581g de peste un deceniu, şi susţin că au descoperit o zonă unde s-ar afla apă. Dacă se confirmă informaţia, acesta ar fi prima planetă care ar putea fi locuibilă.

Gliese 581g se află la 20,5 ani lumină de Terra, în constelaţia Balanţa şi este de 3.5 ori mai mare decât Pământul. Mai mult, gravitatea este de 1,1 - 1,7 ori mai mare decât cea a planetei noastre, concluzia experiţilor NASA fiind aceea că Gliese 581g ar putea fi locuibilă.

În ceea ce priveşte temperatura, media ar fi cuprinsă între -37 şi -12 grade Celsius, fapt ce le-a oferit astronomilor încă un motiv care să susţină teoria că aceasta ar putea deveni "casa" oamenilor în viitorul nu foarte îndepărtat.




×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close