Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperire remarcabilă lângă Biserica Neagră din Braşov. Peste 1.400 de morminte din Evul Mediu, dezgropate de arheologi

Descoperire remarcabilă lângă Biserica Neagră din Braşov. Peste 1.400 de morminte din Evul Mediu, dezgropate de arheologi

Descoperire remarcabilă lângă Biserica Neagră din Braşov. Peste 1.400 de morminte din Evul Mediu, dezgropate de arheologi
Sursa foto: Foto: curiouscatontherun.wordpress.com
06 Aug 2013   •   14:29
Arheologii au făcut o descoperire importantă lângă Biserica Neagră din Braşov. Peste 1.400 de morminte din Evul Mediu, dar şi din epoca modernă au fost găsite de arheologii care fac săpături pentru reabilitarea şi reamenajarea curţii Bisericii din centrul vechi al Braşovului. Cele mai importante sunt două plăci funerare de la începutul secolului al XVIII-lea, relatează Mediafax.

Arhitectul municipiului Braşov, Marilena Manolache, a declarat că, pe lângă cele 1.400 de morminte, au fost descoperite şi diverse obiecte valoroase din punct de vedere istoric, între care mai multe podoabe şi bucăţi de vase.

Cele mai importante descoperiri sunt reprezentate de două plăci funerare de la începutul secolului al XVIII-lea, una dintre acestea fiind întreagă şi având doi metri lungime, 80 de centimetri lăţime şi 30 de centimetri înălţime. Placa a fost găsită chiar la intrarea principală de la Biserica Neagră.

Arheologii au mai descoperit şi câteva gropi pentru provizii, care se presupune că ar data din secolul al XIII-lea, precum şi scheletul unui cal.

Obiectele descoperite găsite au fost transportate într-un depozit al Bisericii Evanghelice. După restaurare, vor fi duse la Muzeul de Istorie.

×
Subiecte în articol: descoperire arheologica morminte
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close