Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperirea care a revoltat creștinismul. Explicația cercetătorilor este contrazisă de milioane de oameni

Descoperirea care a revoltat creștinismul. Explicația cercetătorilor este contrazisă de milioane de oameni

Descoperirea care a revoltat creștinismul. Explicația cercetătorilor este contrazisă de milioane de oameni
Sursa foto: Foto: meme-pictures.feedio.net
17 Dec 2012   •   21:13

Cercetătorii sunt intrigați în urma unei descoperiri - o inscripție pe piatră care ar demonstra că a existat un alt mântuitor, înainte lui Isus, scrie jurnalul.ro.

Pe o piatră înaltă de aproximativ 80 de centimetri, sunt scrise 87 de rânduri cu cerneală, în care se povestește despre Simon din Perea care s-a autoproclamat mântuitor. Acesta ar fi condus o luptă împotriva romanilor, în urma căreia a fost lăsat să putrezească pe câmp. Atunci, Îngerul Gabriel i s-ar fi arătat și i-ar fi spus că la trei zile după moartea sa, va învia.

Simon fiul lui Iosif a fost un sclav al guvernatorului roman, Irod cel mare, care s-a răzvrătit și a fost ucis de romani în anul 4 Î.Hr.

Potrivit lucrării ”Antichități iudaice”, Simon ar fi fost supranumit preotul preoților sau prințul prinților, iar în ceea ce priveşte povestea lui Iisus, care nici nu se născuse, este că povestea lui este leită cu povestea lui Simon.

Experții de la Universitatea Ebraică din Ierusalim au arătat că tableta ar demonstra faptul că anumite secte evreiești credeau într-un Mesia care le va salva, după ce va fi omorât și readus la viață după 3 zile, înainte de nașterea lui Isus. Tableta ar mai arăta că răstignirea și învierea lui Hristos nu ar fi fost un parcurs unic, ci urmarea unei tradiții mesianice evreiești.

Piatra este asemănătoare Manuscriselor de la Marea Moartă și a fost cotată drept un exemplar rar de manuscris, deoarece textul este înscris, și nu gravat, pe două coloane.

O parte din text s-a pierdut însă, lăsând loc interpretărilor de tot felul. Autenticitatea descoperirii nu a fost pusă la îndoială de specialişti, atât experţii în limbi ebraice, cât şi chimiştii şi arheologii care au analizat-o ajungând la concluzia că este reală. O mare parte din textul pietrei vorbeşte despre viziunea Apocalipsei prin ochii Arhanghelului Gabriel.

×
Subiecte în articol: crestinism
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close