Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperirea din adâncurile Mării Negre care ne arată tot ce se va întâmpla cu vremea "Pe Terra va fi haos"

Descoperirea din adâncurile Mării Negre care ne arată tot ce se va întâmpla cu vremea "Pe Terra va fi haos"

Descoperirea din adâncurile Mării Negre care ne arată tot ce se va întâmpla cu vremea "Pe Terra va fi haos"
Sursa foto: foto: Pixabay.com
25 Sep 2018   •   15:00

In ultimii ani, am fost martorii unor evenimente meteorologice pe care le gaseam inexplicabile, însă cercetătorii ne spun că, pe lângă încălzirea globală, clima a fost influenţată şi de procesul inversării polilor magnetici.

Un astfel de proces durează între sute şi mii de ani, iar cercetătorul Norbert Nowaczyk, dupa ce a analizat mai multe roci din Marea Neagra, declara ca a "citit" perioadele in care aceste modificari au avut loc. "Campul magnetic al Pamantului este foarte dinamic. Intensitatea acestuia a variat, de-a lungul timpului, intre 50% mai mult decat in ziua de azi si 90 – 95% mai putin”, sustine Nowaczyk.

Se cunoaste foarte bine ideea ca Pamantul ar fi intrat de 250 de ani intr-un proces de schimbare al polilor magnetici, care se poate incheia oricand. Astfel, oamenii de stiinta spun ca recentele eruptii vulcanice sunt o dovada ca acest proces este pe cale sa se incheie.

"In telecomunicatii, transmisii radio si aviatie va fi haos", spune Nowaczyk.

Cea mai importanta schimbare pentru om va fi cea a climei pentru ca zonele fertile s-ar putea transforma în deşert în urmatorii ani, iar nivelul oceanului va creste.

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close