Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperirea importantă făcută de oamenii de ştiinţă. Omul de Neanderthal are o origine de cel puţin 430.000 de ani

Descoperirea importantă făcută de oamenii de ştiinţă. Omul de Neanderthal are o origine de cel puţin 430.000 de ani

Descoperirea importantă făcută de oamenii de ştiinţă. Omul de Neanderthal are o origine de cel puţin 430.000 de ani
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
20 Iun 2014   •   17:03
Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că omul de Neanderthal are o origine de cel puţin 430.000 de ani, după ce au analizat trăsăturile morfologice ale unor cranii descoperite în Spania, relatează AFP.

"Acestea sunt, fără îndoială, trăsăturile morfologice ale celor mai vechi oameni de Neanderthal descoperiţi până în prezent", a declarat în timpul unei conferinţe de presă Juan-Luis Arsuaga, profesor de paleontologie la Universitatea Complutense din Madrid.

"În urma studierii acestor cranii, a fost posibil să determinăm pentru prima oară caracteristicile morfologice craniene ale unui grup de hominizi, care au trăit în Spania în Pleistocenul mijlociu", cu 400.000 şi 500.000 de ani în urmă, a precizat Ignacio Martinez, paleontolog la Universitatea din Alcalá, unul dintre autorii studiului.

Studiul a fost efectuat pe 17 cranii - unele fragmentate, altele aproape complete - excavate din celebrul sit preistoric din Sima de Los Huesos ("puţul cu oase"), în apropierea localităţii Burgos, din nordul Spaniei.

Cercetările anterioare arătau că omul de Neanderthal ar fi apărut cu aproximativ 100.000 de ani mai târziu.

Oamenii de Neanderthal au dispărut cu aproximativ 28.000 de ani în urmă.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close