Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperirea MILENIULUI care va scoate lumea din sărăcie. Cel mai preţios metal a ajuns să se producă într-un mod spectaculos

Descoperirea MILENIULUI care va scoate lumea din sărăcie. Cel mai preţios metal a ajuns să se producă într-un mod spectaculos

Descoperirea MILENIULUI care va scoate lumea din sărăcie. Cel mai preţios metal a ajuns să se producă într-un mod spectaculos
Sursa foto: Foto: Michigan State University
de O.P.    |    05 Oct 2012   •   08:46

Într-o vreme tulbure din punct de vedere economic, când marile puteri ale lumii înregistrează pierderi şi datorii fără precedent şi în care monedele nu mai au nicio valoare, toată lumea îşi îndreaptă atenţia către aur.

Preţiosul metal a ajuns să aibă din nou cotaţii istorice, iar bogaţii lumii au înţeles că acesta este modalitatea prin care îşi pot adăposti averea. Însă doi cercetători de la Universitatea din Michigan au făcut un anunţ care a uluit lumea: au descoperit bacteria care PRODUCE aur.



Această bacterie, atunci când este hrănită cu o substanţă chimică foarte toxică produce aur de 24 de karate.

Kazem Kashefi, profesor asistent de microbiologie şi genetică moleculară, alături de Adam Brown, profesor asociat al universităţii americane Michigan, au făcut o demonstraţie care i-ar putea face miliardari.

"Fabrica de aur" a celor doi oameni de ştiinţă, pe care au denumit-o sugestiv "The Great Work of the Metal Lover" ("Marea lucrare a iubitorului de Metal" - n.r.), adăposteşte bacteria "Cupriavidus metallidurans" care transformă clorura de aur, un lichid foarte toxic care se găseşte în natură, în aur.



Procedeul este uimitor de simplu: bacteria, care este incredibil de rezistentă la acest element chimic, consumă clorura de aur într-o săptămână şi lasă în urmă aurul curat, scrie Michigan State University.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close