Antena 3 CNN Life Știinţă Pericol. Un deşeu spaţial va lovi Terra pe 13 noiembrie

Pericol. Un deşeu spaţial va lovi Terra pe 13 noiembrie

Pericol. Un deşeu spaţial va lovi Terra pe 13 noiembrie
de S.T.    |    26 Oct 2015   •   18:35

Un deşeu spaţial care a plutit multă vreme pe orbita Terrei va reintra în atmosferă şi va cădea pe planeta noastră pe 13 noiembrie, în ocean, la aproximativ 65 de kilometri de Sri Lanka, informează site-ul slate.fr.

Deşeul spaţial care a primit numele WT1190F are o lungime de doi metri.

"Este posibil ca deşeul respectiv să dateze din urmă cu mai multe decenii, poate chiar din epoca misiunilor Apollo. Un obiect care a fost văzut pe orbita Terrei în 2002 a fost identificat în cele din urmă ca fiind un fragment din racheta Saturn V, care i-a lansat în spaţiu pe primii oameni care au păşit pe Lună", afirmă jurnaliştii de la revista Nature.

"WT1190F va ajunge pe Terra pe 13 noiembrie, la 08.20 (ora României, n.r.), la aproximativ 65 de kilometri de coasta sudică din Sri Lanka". Acelaşi cercetător a declarat pentru NASA că, probabil, cea mai mare parte a deşeului spaţial - sau poate totalitatea acestuia - va arde la intrarea în atmosferă.

"Cu toate astea, nu aş merge să pescuiesc în acea zonă", a avertizat Bill Gray, un dezvoltator independent de programe informatice din domeniul astronomiei.

De ce va reveni pe Terra acest deşeu spaţial?

"WT1190F este o «specie» rară. Cercetătorii urmăresc în prezent doar vreo 20 de obiecte artificiale pe orbite îndepărtate", a precizat Gareth Williams, astronom la Minor Planet Center din cadrul Universităţii Cambridge din Statele Unite.

"Prezenţa perturbatoare a Soarelui şi a Lunii au obligat probabil WT1190F să urmeze o altă traiectorie", a mai spus el.

×
Subiecte în articol: impact Terra
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close