Antena 3 CNN Life Știinţă Echipajul ISS s-a întors pe Pământ după 6 luni petrecute în spațiu

Echipajul ISS s-a întors pe Pământ după 6 luni petrecute în spațiu

Echipajul ISS s-a întors pe Pământ după 6 luni petrecute în spațiu
11 Sep 2014   •   15:42

Echipajul Stației Spațiale Internaționale (ISS), format din doi cosmonauți ruși și un astronaut american, a revenit pe Pământ după o misiune de aproape 6 luni în spațiu, informează AGERPRES.
Cei trei, fostul comandant al ISS Steve Swanson și cosmonauții Aleksandr Skvorțov și Oleg Artemiev au aterizat în Kazahstan joi, la ora locală 8:23 A:M. "O aterizare la punct fix", conform unui reprezentant al NASA.

Echipajul a revenit pe Pământ în aceeași capsulă Soiuz cu care a ajuns în spațiu în luna martie. Capsula s-a desprins de stația spațială de pe o orbită aflată la 418 kilometri deasupra Mongoliei.

La bordul ISS au rămas noul comandant Max Suraev, astronautul american Reid Wiseman și astronautul Alexander Gerst din partea Agenției Spațiale Europene (ESA). Trei noi membri ai echipajului, printre care și Elena Serova, prima femeie din Rusia care va ajunge pe ISS, își vor începe misiunea la 25 septembrie. Alături de Serova, care va fi și cea de-a patra femeie din Rusia care călătorește în spațiu, la bordul ISS vor mai ajunge astronautul NASA Barry Wilmore și cosmonautul Aleksandr Samokutiaev.

Ultima femeie din Rusia care a ajuns în spațiu este Elena Kondakova, care a participat la o misiune NASA în mai 1997, la bordul unei navete americane.



×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close