Antena 3 CNN Life Știinţă Efectele rele pe care mediul online le are asupra tinerilor. Ce se petrece în viaţa reală

Efectele rele pe care mediul online le are asupra tinerilor. Ce se petrece în viaţa reală

Efectele rele pe care mediul online le are asupra tinerilor. Ce se petrece în viaţa reală
de O.P.    |    20 Noi 2014   •   08:37

Comportamentul online al adolescenților le poate crea probleme în viața reală, cum ar fi prezența gândurilor negative despre imaginea corporală, susțin două noi studii, citate de Reuters.

Publicate în revista Pediatrics, cele două cercetări sugerează că educația și nivelul de monitorizare de către părinți pot contribui la diminuarea acestor comportamente și a consecințelor negative ale acestora.

Într-unul dintre studii, o echipă de cercetători condusă de Rebecca Dick, de la Spitalul de Copii din Pittsburgh, care a intervievat un eșantion reprezentativ de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani din California în anul școlar 2012, a constatat că aproximativ 41% au raportat abuzuri comise în mediul online pe parcursul ultimelor trei luni.

Abuzurile din mediul întâlnirilor online pot implica amenințări, hărțuiri, control și urmărirea pe internet — au explicat cercetătorii — și sunt mai des întâlnite în cazul fetelor decât al băieților.

Abuzurile în mediul online sunt asociate, de asemenea, cu un risc mai mare de abuzuri fizice și sexuale și de agresiuni sexuale. De asemenea, cercetătorii au descoperit că, în cazul fetelor, aceste abuzuri au crescut riscul de a nu utiliza prezervativele și de a fi forțate să aibă copii.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close