Antena 3 CNN Life Știinţă Fenomene astronomice spectaculoase care pot fi admirate pe cer în următoarele zile - FOTO

Fenomene astronomice spectaculoase care pot fi admirate pe cer în următoarele zile - FOTO

Fenomene astronomice spectaculoase care pot fi admirate pe cer în următoarele zile - FOTO
Sursa foto: Nebuloasa Tarantula/ Foto: pixabay.com
06 Oct 2016   •   22:15

Luna octombrie este plină de fenomene astronomice. Acum, Pământul trece prin rezidurile din coada cometei Halley care va aduce ploaia de meteoriţi Orionide, până pe data de 7 noiembrie. Ploaia va avea maximul pe data de 21 octombrie, moment în care vor putea fi observaţi peste 20 de meteoriţi pe oră care vor arde în atmosfera Pământului, însă din cauza luminii Lunii ploaia va putea fi observată şi mai înainte - din 5 octombrie până pe 15 octombrie, înainte de zorii zilei, scrie descoperă.ro.

Foto: Cometa Halley

Dacă ploaia de meteoriţi nu este un eveniment interesant pentru unele persoane, în octombrie, locuitorii emisferei de sud vor avea posibilitatea de a observa o nebuloasă (locul în care iau naştere stelele).

Pe parcursul lunii octombrie, nebuloasa Tarantula va fi vizibilă în apropierea micilor nori Magelanici (cea mai mare şi mai luninoasă galaxie vizibilă din emisfera sudică).

De asemenea, tot în această lună, pe întreaga planetă vor putea fi observate planetele Venus, Saturn şi Marte, în partea vestică, planetele vor fi mult mai luminoase, mai ales după apusul soarelui.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close