Antena 3 CNN Life Știinţă Gafa nepermisă la NASA. Au făcut o confuzie de amatori

Gafa nepermisă la NASA. Au făcut o confuzie de amatori

Gafa nepermisă la NASA. Au făcut o confuzie de amatori
Sursa foto: sursa: nasa.gov
09 Sep 2015   •   16:39

Ieri, pe contul oficial de Twitter al NASA, urmărit de 12 milioane de oameni, a apărut o fotografie realizată de astronautul Scott Kelly, de pe Staţia Spaţială Internaţională. În descriere era menţionat că în imagine se pot vedea atât Soarele cât şi Pământul. Doar că obiectul luminos din poză nu era Soarele, ci Luna, aşa cum au semnalat în comentarii mai mulţi pasionaţi de astronomie, relatează Ştirile TVR.

“Din moment ce vedem că stelele şi luminile oraşelor sunt vizibile în acelaşi timp cu sursa de lumină sclipitoare, nu este posibil să fie Soarele”, a explicat pentru Mashable Emily Lakdawalla, om de ştiinţă şi senior editor la The Planetary Society.

Nu este prima dată când NASA confundă Soarele cu Luna. S-a mai întâmplat vara aceasta, când acelaşi Scott Kelly a postat o fotografie pe Twitter, în timp ce Staţia Spaţială trecea prin vestul Statelor Unite.

Luna şi Soarele pot fi uşor de confundat în imaginile realizate de pe Staţia Spaţială Internaţională, însă un indiciu clar care le deosebeşte sunt stelele care înconjoară obiectul luminos. Când Soarele este apus, cel mai probabil astronauţii nu vor vedea stele în jurul lui, cum se întâmplă în cazul Lunii, potrivit TVR.

×
Subiecte în articol: NASA
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close