Antena 3 CNN Life Știinţă Google propune o pastilă care va depista din timp bolile la care este predispus organismul

Google propune o pastilă care va depista din timp bolile la care este predispus organismul

Google propune o pastilă care va depista din timp bolile la care este predispus organismul
05 Noi 2014   •   17:30

Intenţia oamenilor de ştiinţă de la Google urmăreşte să diagnostigheze tipuri de cancer, atacuri de inimă iminente, atacuri cerebrale şi alte boli într-o fază mult mai timpurie decât este posibil la ora actuală.

Gigantul IT lucrează în prezent la tehnologii care combină nanoparticule detectoare de boli, care ar urma să intre în sistemul circulator al pacientului printr-o pastilă înghiţită, pacientul urmând să poarte un senzor ataşat de încheietura mâinii.

Scopul acestei proceduri îl reprezintă identificarea unor modificări uşoare în biochimia pacientului, care ar putea acţiona ca un sistem de avertizare incipient.
Deocamdată, cercetările se află într-o fază iniţială, iar o diagnosticare timpurie reprezintă factorul determinant în tratarea unei maladii.

Multe tipuri de cancer, precum cel pancreatic, sunt detectate numai după ce au devenit de netratat şi sunt fatale.

Ambiţia concernului Google este să monitorizeze constant sângele pentru a depista urme unice de cancer, permiţându-se astfel stabilirea unui diagnostic înainte de apariţia oricărui simptom fizic.
Proiectul îndrăzneţ este condus de secţia de cercetări a companiei, Google X, dedicată investigării unor posibile inovaţii revoluţionare pentru omenire.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close