Antena 3 CNN Life Știinţă Graficul care arată o realitate înfricoşătoare: Statul care ARDE CĂRBUNI aproape cât celelalte ţări din lume LAOLALTĂ

Graficul care arată o realitate înfricoşătoare: Statul care ARDE CĂRBUNI aproape cât celelalte ţări din lume LAOLALTĂ

Graficul care arată o realitate înfricoşătoare: Statul care ARDE CĂRBUNI aproape cât celelalte ţări din lume LAOLALTĂ
Sursa foto: Foto: wealthdaily.com
03 Feb 2013   •   11:44

China arde aproape la fel de mulţi cărbuni ca toate celelalte ţări din lume laolaltă, atenţionează "Energy Information Administration” (EIA), o agenţie americană din cadrul Departamentului de Energie, care a dat publicăţii un grafic puţin spus îngrijorător, arată science.time.com.

Graficul EIA surprinde tendinţa crescătoare a consumului de cărbuni din China, de-a lungul anilor.



În ciuda faptului că autorităţile chineze investesc sume imense în energia regenerabilă şi înţeleg daunele colosale aduse de poluarea aerului, consumul de cărbune va continua să crească, chiar dacă nu în ritmul înregistrat în ultimii ani.

Motivul pentru care cărbunele este foarte popular în China şi în restul ţărilor este foarte simplu: este ieftin.

De altfel, un raport publicat de Agenţia Internaţională a Energiei estimează că până în 2017 India va importa la fel de mult cărbune cât China astăzi. Ţările cu venituri mici vor continua să folosească energia pe bază de cărbune cât timp energia verde va fi mult mai costisitoare.

EIA este agenţia însărcinată cu analizarea şi structurarea informaţiilor despre energie electrică pentru a permite factorilor de decizie americani să înţeleagă modul în care energia interacţionează cu mediul şi cu economia mondială.


×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close