Antena 3 Life Știinţă IMPACTUL cu un asteroid ar schimba TOTAL faţa Pământului. " Cel puţin 10.000 de ani, gazele toxice rămân în atmosferă !"

IMPACTUL cu un asteroid ar schimba TOTAL faţa Pământului. " Cel puţin 10.000 de ani, gazele toxice rămân în atmosferă !"

de G.C.P    |    15 Feb 2013   •   13:21
IMPACTUL cu un asteroid ar schimba TOTAL faţa Pământului. " Cel puţin 10.000 de ani, gazele toxice rămân în atmosferă !"

O coleziune cu un asteroid mare, acum 300 de milioane de ani, a mistuit o suprafaţă imensă din actualul continent australian şi a schimbat total faţa Pamântului, au spus, vineri, cercetătorii Universităţii Naţionale Australiene.

"Praful şi gazele de seră emanate din craterul imens, unda seismică şi mingile de foc iniţiale au incinerat mari părţi ale planetei", a spus Andrew Glikson, un membru al echipei de cercetători, pentru Reuters.

Conform specialiştilor, asteroidul avea un diametru mai mare de 10 km, iar zona de impact s-a întins pe o suprafaţă de 200 de km.

"În cazul unui impact similar, gazele de seră vor fi extrem de toxice şi vor rămâne în atmosferă cel puţin 10.000 de ani. Cu siguranţă, viaţa, aşa cum o ştim noi, va suferi modificări majore.", a adăugat Glikson.

Descoperirea a fost făcută după ce oamenii de ştiinţă au găsit în Bazinul Warburton (sudul Australiei) depozite neobişnuite de minerale.
Anunţul a fost făcut la câteva ore înainte de ploaia de meteoriţi care a lovit zona munţilor Ural, din Rusia.

Un alt asteroid este aşteptat, în următorele ore, să treacă la o distanţă considerată apropiată (27.000 de km) faţă de planeta noastră. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close