Antena 3 CNN Life Știinţă Interviu cu inventatorul Raimond Dragan: „Tot ceea ce am realizat se datorează destinului şi pasiunii mele pentru design şi automobile”

Interviu cu inventatorul Raimond Dragan: „Tot ceea ce am realizat se datorează destinului şi pasiunii mele pentru design şi automobile”

Interviu cu inventatorul Raimond Dragan: „Tot ceea ce am realizat se datorează destinului şi pasiunii mele pentru design şi automobile”
Sursa foto: Foto: premiileinovatiei.ro
28 Oct 2013   •   17:22

Raimond Drăgan a urmat cursurile de master la Facultatea de mecanică din cadrul Universității “Gheorghe Asachi” din Iași, specializare “aleasă din pasiunea pentru automobile și design”, după cum a mărturisit inventatorul pentru premiileinovatiei.ro. Pentru acest master a fost nevoit să învețe un nou program de proiectare, în care avea nevoie de exercițiu și practică. Dorința de a inventa s-a născut, așadar, dintr-o necesitate practică: “am vrut să îmbin cunoștințele dobândite în facultate cu ceea ce învățam la master, așa că m-am gandit sa inventez scaunul cu reglaj pe lățime“.

Pe dl. Drăgan l-au încurajat să meragă mai departe familia și profesorii facultății. Când și-a dat seama de potențialul invenției, a înregistrat-o la OSIM, unde a fost acceptată și publicată.” Tot ceea ce am realizat se datorează destinului și pasiunii mele pentru design și automobile”, ne spune Raimond Drăgan.

El consdieră că “scaunul cu reglaj pe lățime” este cea mai importantă invenție a sa, pentru că i-a adus două premii importante la Salonul de Inventică de la Geneva.

Raimond Drăgan este un inventator ambițios. Recunoaște că uneori e greu, dar nu abandonează niciodată, chiar dacă petrece mult timp studiind sau în fața calculatorului. Anticipează că zona de tehnologie a informației se va schimba fundamental în următorii 20 de ani, ceea ce nu-l împiedică să creadă în destinul care l-a ajutat și-l va ajuta în continuare.

Mai multe detalii despre Premiile inovatiei romanesti 2013, pe www.premiileinovatiei.ro.

×
Parteneri
Elevii încep azi evaluarea națională
x close