Antena 3 CNN Life Știinţă Invenţia genială care ne va scăpa de ACE. Medicamentele injectabile vor fi administrate printr-un plasture

Invenţia genială care ne va scăpa de ACE. Medicamentele injectabile vor fi administrate printr-un plasture

Invenţia genială care ne va scăpa de ACE. Medicamentele injectabile vor fi administrate printr-un plasture
de O.P.    |    30 Mai 2014   •   06:47

Un plasture-minune ar putea vindeca fobia de injecţii. Cercetătorii au creat un astfel de plasture, care conţine sute de ace microscopice prin care vaccinul sau medicamentul poate fi aplicat chiar de pacient, fără niciun pic de durere. 

Acesta ar putea fi cumpărat din farmacii şi chiar din magazine, dacă va trece de teste.

Una dintre cele mai mari temeri ale copiilor este frica de ace, în general, şi de vaccinări, în special. 20 la sută dintre oamenii de pe glob evită să se vaccineze pentru că le e frică de ace, arată statistica. Dar cercetătorii promit că această teamă va rămâne, în curând, de domeniul trecutului. Câţiva cercetători au inventat un plasture prin care oricine îşi poate administra, singur şi fără pic de durere, vaccinul sau medicamentul necesar.

Vaccinurile sunt dureroase din cauza acelor hipodermice convenţionale, care sunt împinse adânc în ţesutul muscular, spun cercetătorii. Cu plasturele-minune, pacienţii nici nu vor simţi că au făcut o injecţie, graţie sutelor de ace microscopice prin care vaccinul se dizolvă în piele.

Costul de producţie al plasturelui este acelaşi cu cel al acelor folosite în prezent. Dacă va trece de teste, produsul va fi scos la vânzare în întreaga lume începând cu 2019.

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close