Antena 3 CNN Life Știinţă Locul BLESTEMAT de pe Terra care OMOARĂ orice suflet. Niciun om de ştiinţă nu a dezlegat MISTERUL

Locul BLESTEMAT de pe Terra care OMOARĂ orice suflet. Niciun om de ştiinţă nu a dezlegat MISTERUL

Locul BLESTEMAT de pe Terra care OMOARĂ orice suflet. Niciun om de ştiinţă nu a dezlegat MISTERUL
de O.P.    |    08 Oct 2013   •   08:16

Sunt încă multe lucruri care ne sunt necunoscute nouă, oamenilor de rând. Unul din misterele pe care planeta noastră îl ţine ascuns este şi cel al Lacului Natron din Tanzania.

Aici, nicio vietate nu poate trăi dacă atinge suprafaţa apei. Lacul este bogat în carbonat de sodiu decahidrat şi astfel, orice fiinţă care atinge apa lacului se transformă în statuie de piatră.

Cu toate astea, o singură specie de peşte trăieşte în apele Lacului Natron, iar oamenii de ştiinţă nu au reuşit încă să dezlege misterul adaptării sale. "Teoretic niciun organim viu nu poate trăi în ape atât de toxice", spun specialiştii.



Ca să vă faceţi o idee despre ce este vorba acolo, temperatura apei atinge 60 de grade, iar pH-ul este între 9 şi 10,5. De asemenea, numele lacului vine de la natron - care este un mix natural între carbonat de sodiu decahidrat (Na2CO3.10H20) şi bicarbonat, împreună cu mici cantităţi de sulfat de sodiu şi sare.

Această substanţă a ajuns aici din cauza erupţiilor vulcanice acumulată din apropiere.

Fotograful Nick Brandt a realizat un album foto impresionant, dar tulburător, cu "statuile" de pe Lacul Natron.

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close