Antena 3 CNN Life Știinţă Medicii au descoperit un set de gemeni semi-identici. Este al doilea caz înregistrat în întreaga lume

Medicii au descoperit un set de gemeni semi-identici. Este al doilea caz înregistrat în întreaga lume

Medicii au descoperit un set de gemeni semi-identici. Este al doilea caz înregistrat în întreaga lume
Sursa foto: Sursă: Pixabay
08 Apr 2019   •   17:16

Medicii au descoperit al doilea caz de gemeni "semi-identici" născuți vreodată, iar fenomenul este de-a dreptul spectaculos!

Cei doi frați, un băiețel și o fetiță, din Brisbane, Australia, sunt identici doar din partea mamei lor. Gemenii identici sunt concepuți atunci când un singur ovul este fertilizat de un singur spermatozoid, care apoi se desparte, formându-se doi embrioni. În acest caz, copiii vor avea același sex și vor arăta la fel.

Gemenii fraternali sunt concepuți atunci când două ovule sunt fertilizate separat, dar în același timp, de doi spermatozoizi. Acest set de gemeni vor fi născuți în același timp, dar pot fi de sexe diferite și nu vor semăna mai mult decât niște frați obișnuiți. 

În acest caz însă, ovulul a fost fertilizat simultan de doi spermatozoizi în același timp. De obicei astfel de embrioni nu supraviețuiesc, și a mai fost un singur caz documentat în 2007. Numele celor doi copii nu a fost publicat.

Sursă: BBC 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close