Antena 3 CNN Life Știinţă Medicina şi joaca de-a Dumnezeu. Au creat în laborator un stomac din ţesut uman

Medicina şi joaca de-a Dumnezeu. Au creat în laborator un stomac din ţesut uman

Medicina şi joaca de-a Dumnezeu. Au creat în laborator un stomac din ţesut uman
de O.P.    |    31 Oct 2014   •   08:18

Primul țesut stomacal uman funcțional în format 3D a fost creat într-un laborator de către oamenii de știință de la Cincinnati Childrens Hospital Medical Center folosind celule stem pluripotente, conform unui studiu publicat în revista Nature citat de business-standard.com.

Acest tip de celule umane care se pot transforma în orice tip de celulă din organism au format o versiune în miniatură a stomacului.

În colaborare cu cercetătorii de la Colegiul de Medicină de la Universitatea din Cincinnati, ei au folosit mini-stomacuri generate în laborator (numite organoide gastrice), pentru a studia infectarea cu bacteria Helicobacter pylori, cauza majoră a ulcerului peptic și a cancerului de stomac.

Această primă generare moleculară din istoria medicinei, de organoide gastrice umane 3D, creează noi oportunități pentru descoperirea de medicamente, modelarea stadiilor incipiente ale cancerului de stomac și pentru studierea unora dintre bazele obezității asociate diabetului, susține Jim Wells, cercetătorul principal din cadrul acestui studiu.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close