Antena 3 CNN Life Știinţă "NU este mai sănătoasă". Studiul care distruge mitul mâncării organice

"NU este mai sănătoasă". Studiul care distruge mitul mâncării organice

"NU este mai sănătoasă". Studiul care distruge mitul mâncării organice
Sursa foto: Foto: barreaudelaval.com
09 Noi 2013   •   15:22

Mâncarea organică nu îmbunătăţeşte starea de sănătate a oamenilor, dar poate reduce nivelul de pesticide la care aceştia sunt expuşi, arată un studiu realizat de cercetătorii Universităţii Stanford.

După ce au analizat peste 200 de studii precedente referitoare la mâncarea organică, oamenii de ştiinţă au concluzionat că nu există nici o diferenţă majoră în ceea ce priveşte conţinutul nutritiv al mâncării organice şi a celei normale. Singura diferenţă descoperită a fost că probabilitatea ca mâncarea organică să conţină pesticide este cu 30% mai mică decât în cazul alimentelor convenţionale.

Fructele şi legumele au acelaşi conţinut de vitamine, laptele are acelaşi nivel de proteine şi grăsimi.

"Consumatorii aleg mâncare organică din diverse motive, însă studiile recente arată că nu există nici o diferenţă majoră între mâncarea convenţională şi cea organică în ceea ce priveşte conţinutul de elemente nutritive şi beneficiile pentru sănătate”, explică profesorul Alan Dangour de la Şcoala Londoneză de Medicină.

Mulţi consideră că mâncarea organică este întotdeauna mai sănăoasă. Am fost surprinşi să aflăm că nu este chiar aşa”, spune şi doctorul Crystal Smith-Spangler, citat de BBC News.



 


 


 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close