Antena 3 Life Știinţă O amuletă veche de 6.000 de ani a fost creată prin aceeaşi tehnică pe care NASA o utilizează astăzi

O amuletă veche de 6.000 de ani a fost creată prin aceeaşi tehnică pe care NASA o utilizează astăzi

19 Noi 2016   •   15:49
O amuletă veche de 6.000 de ani a fost creată prin aceeaşi tehnică pe care NASA o utilizează astăzi
Sursa foto: sursa foto: descopera.ro

O amuletă antică reprezintă cel mai vechi exemplu al unei piese metalice fabricate prin aceiaşi tehnică pe care NASA o utilizează şi astăzi.

Amuleta, veche de 6.000 de ani, a fost descoperită într-un sat neolitic din Mehragarh, Pakistan, fiind considerat primul exemplu de turnare a metalului în matriţa-metodă de realizare a obiectelor din metal, potrivit descopera.ro.

Specialiştii au dezvăluit că amuleta a fost fabricată dintr-o bucată, cercetătorii concluzionând că a fost fabricată prin procesul de turnare în matriţă. Metoda implică realizarea unei replici a obiectului din ceară şi crearea unei matriţe în jurul ei. Atunci când este încâlzită, ceara topită este scoasă afară şi în interior este turnat metal.

În prezent, este şi cea mai precisă metodă de formare a metalului, utilizată în aerodinamică, aeronautică şi biomedicină. Tehnica a fost utilizată pentru crearea numeroaselor componente de pe Staţia Spaţială Internaţională şi roverul Curiosity.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close