Antena 3 Life Știinţă O aşteptare de zece ani pentru două minute. "A fost PERFECTĂ!" Zeci de mii de oameni au privit spre ceruri

O aşteptare de zece ani pentru două minute. "A fost PERFECTĂ!" Zeci de mii de oameni au privit spre ceruri

de O.P.    |    14 Noi 2012   •   06:14
O aşteptare de zece ani pentru două minute. "A fost PERFECTĂ!" Zeci de mii de oameni au privit spre ceruri

Eveniment unic în Australia! Zeci de mii de oameni au putut vedea o eclipsă totală de Soare, supranumită eclipsa perfectă.  Momentul a fost urmărit pe micile ecrane din întreaga lume. Ultima eclipsă solară totală, vizibilă în Australia, a avut loc în urmă cu un deceniu.

60 de mii de turişti, cercetători şi pasionaţi de astronomie au călătorit din toate colţurile lumii până în nordul Australiei pentru a putea vedea cu ochii lor eclipsa totală de soare.

Supranumit eclipsa perfectă, acest eveniment astronomic a durat în jur de două minute, spre bucuria miilor de oameni care au preferat să privească eclipsa de pe o plajă.

Întregul eveniment a fost la un pas de eşec. Câţiva nori au provocat un moment de suspans preţ de câteva minute, însă, în final, oamenii s-au putut bucura de o vizibilitate perfectă.

Ultima eclipsă totală solară, ce a putut fi văzută în Australia, a avut loc în urmă cu 10 ani.

Eclipsa perfectă a putut fi văzută şi din Noua Zeelandă.

×
Subiecte în articol: eclipsa de soare
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close