Antena 3 CNN Life Știinţă ONU anunță "prognoza meteo din viitor". Previziuni sumbre despre schimbările violente prin care ar urma să treacă Planeta

ONU anunță "prognoza meteo din viitor". Previziuni sumbre despre schimbările violente prin care ar urma să treacă Planeta

ONU anunță "prognoza meteo din viitor". Previziuni sumbre despre schimbările violente prin care ar urma să treacă Planeta
23 Sep 2014   •   13:49
Specialiștii în meteorologie de la ONU au avertizat că planeta noastră ar putea fi scena unor fenomene meteo grave până în 2050.

Parte dintr-o campanie de conștientizare a schimbărilor climatice care au loc, cei de la ONU au filmat un material numit "prognoze meteo din vitor", potrivit The Guardian.

În respectivul material, un prezentator american informează că o zonă din Miami este inundată, un bărbat din Zambia spune că țara este afectată de o caniculă fără precedent, în timp ce Bulgaria se confruntă cu temperaturi de 50 de grade Celsius, maxima înregistrată fiind de 42,2 grade Celsius, în 1916.

Campania a fost derulaăa înainte de summit-ul global pe probleme meteorologice al ONU, care va avea loc pe 23 septembrie 2014.


"Schimbările climatice afectează vremea din întreaga lume. O face mult mai violent și îi distruge tiparele. Asta înseamnă că vom avea mai multe dezastre și mai multă incertitudine", a spus Ban Ki-moon, secretarul general al ONU.

Un raport din 2013 al ONU a concluzionat că, în proporție de 95%, încălzirea globală a fost provocată de acțiunile oamenilor, ci nu de schimbări naturale de temperatură.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close