Antena 3 CNN Life Știinţă Oricine poate avea ochi albaştri. Care sunt RISCURILE metodei care a revoluţionat oftalmologia

Oricine poate avea ochi albaştri. Care sunt RISCURILE metodei care a revoluţionat oftalmologia

Oricine poate avea ochi albaştri. Care sunt RISCURILE metodei care a revoluţionat oftalmologia
19 Mar 2015   •   17:36

Cea mai nouă modă în privinţa operaţiilor estetice este una extrem de controversată. Un medic din Statele Unite susţine că poate schimba culoarea ochilor oricărui nemulţumit. Intervenţia durează 30 de secunde şi, susţin inventatorii ei, nu are efecte secundare. Medici din toată lumea, oftalmologi de renume vin acum să îi contrazică.

Pare un vis devenit realitate pentru toţi cei care au tânjit după o altă culoare a ochilor. Tehnica se bazează pe tehnologia cu laser cu ajutorul căreia se depigmentează irisul. Procedura durează 30 de secunde şi după 2 săptămâni de la intervenţie pacienţii vor avea fie ochi albaştri, fie verzi. Costă în jur de 5 mii de dolari totul, dar e în stadiu de teste. Mai are până să fie aprobată de ministerul sănătăţii de peste ocean. Totuşi, 37 de oameni au acceptat deja să intre în programul de testare şi şi-au schimbat culoarea ochilor.

Toţi ne naştem cu ochi albaştri sau verzi doar că aceste culori sunt acoperite de pigmenţi, explică Doug Daniels, preşedintele Stroma Medical Group.

Inventatorii procedurii dau asigurări că aceasta nu are efecte secundare. Totuşi, mulţi medici avertizează asupra riscurilor.

Un reputat oftalmolog englez a declarat pentru CNN că procedura ar putea leza permanent canalele de irigaţie ale ochilor şi poate duce la glaucom.

Un alt medic american, care face operaţii cu laser pentru corecţii de dioptrii, spune că tehnica de schimbare a culorii ochilor este extrem de periculoasă pentru că se intervine chiar în interiorul ochiului şi nu la suprafaţă, aşa cum se procedează în cazul intervenţiilor pentru micşorarea dioptriilor.

Citeşte şi : Operaţia care schimbă culoarea ochilor în doar 30 de secunde



×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close