Antena 3 CNN Life Știinţă Până în 2020 ne mai aşteaptă 8 apocalipse!

Până în 2020 ne mai aşteaptă 8 apocalipse!

Până în 2020 ne mai aşteaptă 8 apocalipse!
08 Ian 2013   •   16:49
Aşa cum bine ştim cu toţii sau simţim pe propria piele, sfârşitul lumii din 21 decembrie, conform calendarului Mayaş, nu a mai avut loc. Fobia de apolcalipsă încă există, iar internetul este plin de nenumărate variante, până în anul 2020, aşa cum relatează Vzglead.
 
Sfârşitul lumii de la începutul acestui secol a devenit un trend foarte popular. Pentru anul 2012 era planificat cel mai mediatizat şi aşteptat sfârşit al lumii. Pe timpul celui de-al cincilea Soare, atunci când Sistemul Solar se va situa cu o anume parte faţă de axa galactică, trebuia să se fi dereglat toate ciclurile cosmice, să se fi schimbat polii. A fost, la fel, aşteptată alinierea planetelor şi îndeplinirea predicţiilor apocaliptice conform calendarului Maya. Cataclismul, însă, nu a avut loc. Nu a mai fost nici alinierea planetelor, nici polii Pământului nu s-au inversat, nici explozii extrem de puternice pe Soare nu au avut loc, nici coliziunea cu Nibiru, nici erupţii ale supervulcanilor nu s-au produs. Cu toate acestea, pe net este întocmit deja "programul" următoarelor sfârşituri ale lumii, până în anul 2020.

2013 - Pentru anul 2013 cercetătorii amatori programează Ragnarok (Ziua Judecăţii sau Ispăşirii), conform mitologiei scandinave - ultima bătălie dintre zei şi monştri, în timpul căreia va pieri lumea actuală. Conform profeţiei, în ziua Ragnarok-ului un lup monstruos Fenrir va înghiţi soarele şi va arunca lumea în beznă. Apoi marea va ieşi din albia sa, iar din adâncurile ei, va apărea şarpele mondial Jormungand, care împreună cu Gigantul de Foc Surut şi Împărăteasa Lumii de Dincolo Heli, dar şi cu Zeul perfid Loki, toate aceste personaje vor lupta cu Zeul Suprem Odin. Iar în timpul acestei lupte Surt va arde complet lumea existentă.
    
2014 – La Sistemul solar va ajunge un nor de praf cosmic, care va mătura totul în calea sa.
    
2015 - Sfârşitul ciclului de 9576 de ani, ce duce la moartea a civilizaţiei. Această teorie cu aproximativ 20 de ani în urmă, a fost emisă de către istoricul ucrainean Nicolae Cimîhov. În opinia sa, coliziunile naturale şi sociale de pe Pământ sunt cauzate de fenomene cosmice, în special, de crizele provocate de aranjarea corespunzătoare a planetelor sistemului solar în anumite perioade de timp. Astfel de situaţii apar la fiecare 1596 ani - acesta fiind ciclul de bază. Iar şase cicluri de acest fel constituie exact 9576 ani, care se vor încheia în anul 2015.
    
2016
- James Hansen, cercetătorul stării climatice a Pământului şi şeful Institutul Studiilor Spaţiale Goddard, consideră că, dacă nu vor fi luate sub control emisiile de gaze cu efect de seră, procesul de distrugere completă a gheţarului Groenlanda va fi ireversibil şi deja în anul al 16-lea, cea mai mare parte a uscatului va fi inundată.
    
2017 - Sfârşitul lumii conform teoriei catastrofelor ierarhice. Dacă e să vorbim pe scurt, fiecare catastrofă ierarhică nouă are loc mai rapid decît cea anterioară, conform timpului în proporţie de 3 la 1. Autorul a asociat prima catastrofă ierarhică cu epoca lui Petru I, care a venit după 700 de ani de la încreştinarea Rusiei. Următoarea etapă a "degradării" – de la epoca lui Petru cel Mare până la Revoluţie şi Războiul Civil a durat aproximativ 230 de ani. Perioada sovietică - 75 de ani. Ca, în sfârşit, cea de-a patra etapă, care finalizează istoria societăţii ruse cu durata de 25 de ani să se finalizeze în anul 2017, Sfârşitul Rusiei constituind şi sfârşitul lumii.
    
2018 - Războiul nuclear prezis de Nostradamus.
    
2019
- Coliziunea cu asteroidul 2002 NT7. În ciuda faptului că oamenii de ştiinţă susţin că, o apropiere periculoasă cu ar fi posibilă mai târziu, în anul 2029, iar apoi în anul 2036, când asteroidul va zbura de 10 ori mai aproape de Pământ, decât se află Luna faţă de noi.
    
2020 - Isaac Newton, bazându-se pe previziunile Sf. Ioan Bogoslov, a calculat că sfârşitul lumii va avea loc exact în acest an. Dar ceva concret despre anul 2020, încă nu se ştie.

Aşadar, ca să încheiem într-o notă optimistă, în 2012 nu a fost primul sfârşit al lumii şi nici ultimul. :)

×
Subiecte în articol: apocalipsa
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close