Antena 3 CNN Life Știinţă Schimbările climatice ameninţă viitorul staţiunilor de schi din Europa. Jumătate dintre pârtii ar putea dispărea

Schimbările climatice ameninţă viitorul staţiunilor de schi din Europa. Jumătate dintre pârtii ar putea dispărea

Jumătate dintre pârtiile de schi din Europa vor dispărea dacă temperatura medie va creşte cu două grade Celsius, arată un nou studiu recent.

Schimbările climatice ameninţă viitorul staţiunilor de schi din Europa. Jumătate dintre pârtii ar putea dispărea
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Aug 2023   •   19:51

Deja continentul se confruntă cu un val fără precedent de caniculă şi schimbări climatice care sunt vizibile. Industria turismului caută soluţii pentru a limita pierderile financiare care ar surveni în urma unei astfel de consecinţe.

53% dintre stațiunile de schi din Europa s-ar confrunta cu un "risc foarte ridicat de zăpadă insuficientă" la o creștere de 2 grade Celsius; aproape toate - 98% - s-ar confrunta cu acest nivel de risc dacă se depășește baremul de 4 grade.

Împreună cu topirea ghețarilor, lipsa zăpezii a devenit o emblemă vizibilă a efectelor schimbărilor climatice.

Europa este un centru major pentru schi la nivel global, întrucât găzduieşte aproximativ jumătate dintre staţiunile de acest tip din lume. Studiul a analizat peste 2.000 de staţiuni din 28 de ţări din Europa.

Citeşte şi: Canicula topește fagurii, iar familiile de albine mor prin sufocare! Semnalul de alarmă al apicultorilor români

×
Subiecte în articol: schi pârtii de schi Europa
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close