Antena 3 CNN Life Știinţă Planul anti-apocalipsă, pus în aplicare în secret pe o insulă arctică izolată

Planul anti-apocalipsă, pus în aplicare în secret pe o insulă arctică izolată

Planul anti-apocalipsă, pus în aplicare în secret pe o insulă arctică izolată
Sursa foto: sursa foto: Descopera
05 Apr 2017   •   21:33

Ascunsă la aproximativ 122 de metri în interiorul unui munte de pe o insulă izolată dintre Norvegia şi Polul Nord, Rezerva Mondială de Seminţe din Svalbard este proiectată pentru veni în ajutorul omenirii atunci când va fi nevoie.

Aici sunt stocate seminţe din toate speciile de plante din lume, iar acum, din cauza războaielor din Siria, au venit în ajutorul omenirii pentru prima dată. Clădirea nu este deschisă publicului, dar puteţi vedea cum arată în imaginile de mai jos.

Svalbard este una dintre cele mai nordice zone în care încă sunt programate zboruri. Se află la aproximativ 122 de metri deasuprea nivelului mării, iar în aer umiditatea este redusă.

Deoarece depozitul este îngropat în permafrost ar putea rămâne îngheţată în interior încă 200 de ani chiar dacă electricitatea nu ar mai funcţiona.

Rezerva conţine seminţe din peste 60 de instituţii şi aproape orice ţară din lume.  Copiile de rezervă sunt trimise în Svalbard în cazul în care un dezastru distruge mostrele de la banca de seminţe de origine.

Continuarea, pe Descopera.ro.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close