Antena 3 CNN Life Știinţă Premiera din Armata SUA care poate schimba pentru totdeauna războiul. "Dacă va reuşi asta, vom fi invincibili"

Premiera din Armata SUA care poate schimba pentru totdeauna războiul. "Dacă va reuşi asta, vom fi invincibili"

Premiera din Armata SUA care poate schimba pentru totdeauna războiul. "Dacă va reuşi asta, vom fi invincibili"
de O.P.    |    30 Noi 2012   •   11:27

O dronă invizibilă, proiectată a fi primul avion pilotat în totalitate de o inteligenţă artificială, chiar dacă există şi un operator uman la distanţă, a fost transportată pe un portavion pentru teste. Dacă drona trece toate probele, atunci aceasta va fi primul avion fără pilot capabil să decoleze şi să aterizeze pe un portavion.

Drona X-47B, la care se lucrează de cinci ani, este proiectată să decoleze, să zboare într-o misiune apoi să se întoarcă la bază, comenzi pe care le primeşte de la un operator uman, informează Daily Mail.

X-47B este cea mai recentă armă-robot a Statelor Unite şi vine pe fondul temerilor că folosirea inteligenţei artificiale în război ar putea duce la consecinţe dezastruoase neprevăzute. Avionul fără pilot X-47B va avea în plus faţă de dronele folosite de armata SUA o unitate de control (Control Display Unit) care poate gândi independent, poate face corecţii de curs şi poate trasa noi direcţii.

X-47B va avea un obiectiv stabilit de către operatorul uman spre care va zbura cu ajutorul tehnologiei, cum ar fi un GPS, autopilot şi senzori de evitare a coliziunilor.

Pentagonul a promis că oamenii vor fi aceia care vor decide întotdeauna când un robot va deschide focul, dar nu este clar dacă X-47B a fost proiectat în conformitate cu această regulă.




×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close