Antena 3 CNN Life Știinţă Robotul Philae nu este ancorat bine pe cometă. S-ar putea desprinde în orice moment

Robotul Philae nu este ancorat bine pe cometă. S-ar putea desprinde în orice moment

Robotul Philae nu este ancorat bine pe cometă. S-ar putea desprinde în orice moment
de O.P.    |    13 Noi 2014   •   06:51

Robotul Philae nu este ancorat corespunzător pe cometă! Este anunţul făcut de echipă chiar după aterizare. Se va încerca o reancorare, pentru ca robotul să nu se desprindă şi să plutească în derivă în spaţiu.

Abia după ce va fi ancorat cum trebuie, robotul îşi va putea începe misiunea şi va da informaţii extrem de importante despre originea Universului.

La zece ani de la lansare şi după şase miliarde de kilometri parcurşi în spaţiu, robotul PHILAE s-a desprins de pe sonda spaţială şi s-a fixat pe suprafaţa cometei Ciurimov-Gherasimenko.

Drept urmare, echipa va încerca să activeze captatoarele, pentru a evita riscul desprinderii de cometă. Deocamdată, experţii nu au stabilit cauza incidentului. Cu toate acestea, evenimentul rămâne o premieră în istoria spaţială.

După ce va fi ancorat, robotul va recolta şi analiza probe din solul şi atmosfera cometei. Despre acest corp ceresc, oamenii de ştiinţă au doar câteva presupuneri şi multe întrebări.

Dacă totul funcţionează conform planului, sonda va fi activă până în decembrie 2015. Costurile misiunii au fost evaluate la aproximativ 1,4 miliarde de euro.

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close