Antena 3 CNN Life Știinţă Secretul vechi de 5 MILENII a fost descifrat. Ce s-a aflat recent despre una din minunile lumii

Secretul vechi de 5 MILENII a fost descifrat. Ce s-a aflat recent despre una din minunile lumii

Secretul vechi de 5 MILENII a fost descifrat. Ce s-a aflat recent despre una din minunile lumii
de O.P.    |    10 Oct 2012   •   07:44

Cine le-a pus acolo? Cum au fost ridicate? Cum de au rezistat de-a lungul vremurilor în această ordine perfectă? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care şi le-au pus oamenii de ştiinţă cu privire la ansamblul Stonehenge.

Potrivit ultimelor date, furnizate de jurnaliştii britanici de la Daily Mail, ansamblul de pietre de la Stonehenge a fost construit pentru ca imaginile sculptate să fie luminate aşa încât să se asemene cu o expoziţie.



Atunci când a fost construit au fost folosite cele mai bune materiale pentru a face ca pietrele să devină strălucitoare la contactul cu razele soarelui. Pe pietrele de la Stonehenge au fost descoperite 72 de gravuri, ceea ce i-a determinat pe oamenii de ştiinţă să ia în calcul faptul că Stonehenge a fost gândită să fie o proto-galerie de artă.

Construcţia acestui ansamblu a început cu 3000 de ani î. Hr., fiind considerat cel mai important monument preistoric din Anglia.






×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close