Antena 3 CNN Life Știinţă Sferă misterioasă pe cerul Siberiei. Ce explicație au găsit specialiștii

Sferă misterioasă pe cerul Siberiei. Ce explicație au găsit specialiștii

Sferă misterioasă pe cerul Siberiei. Ce explicație au găsit specialiștii
Sursa foto: foto: captura video
01 Noi 2017   •   12:41

La prima vedere, sfera de lumină albă de pe orizontul nordului Siberiei care a apărut joia trecută a fost sursa celor mai înfricoşătoare şi/sau entuziasmante teorii, de la o invazie extraterestră la o poartă către altă dimensiune. Totuşi, explicaţia este mult mai simplă şi mai „cu picioarele pe pământ”.

Spectacolul de lumină a fost văzut de o mulţime de oameni din regiunea Yamalo - Nenets, alături de tradiţionala aureolă boreală, inclusiv fotografii care au dorit să surprindă iniţial bine-cunoscutul fenomen astronomic, relatează Science Alert, citat de Descopera.

Sfera de lumină a fost produsul unor teste care au inclus lansarea unei rachete intercontinentale de tip Topol ale Armatei Ruse, din Plesetsk, nordul Rusiei europene, în Kura din peninsula Kamceatka, aflată în estul extrem al Siberiei, susțin specialiștii.

„Patru rachete balistice au fost lansate şi cel puţin una dintre ele a fost observată la scară mare”, a adăugat astrofizicianul Jonathan McDowell, de la Harvard-Smithsonian Centre for Astrophysics.

 

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close