Antena 3 CNN Life Știinţă Și grași, și bolnavi. Studiul UE care spune multe despre conducătorii auto, prin comparație cu bicicliștii

Și grași, și bolnavi. Studiul UE care spune multe despre conducătorii auto, prin comparație cu bicicliștii

Și grași, și bolnavi. Studiul UE care spune multe despre conducătorii auto, prin comparație cu bicicliștii
Sursa foto: Foto: Pixabay
11 Aug 2016   •   11:07

Persoanele care folosesc cu preponderenţă maşina pentru a se deplasa au, în medie, o greutate cu 4 kilograme mai mare decât cele care merg cu bicicleta, potrivit unui studiu finanţat de Uniunea Europeană (UE) şi publicat miercuri, arată DPA. 

Cercetătorii de la Physical Activity Through Sustainable Transport Approaches (PASTA) au realizat sondaje în şapte oraşe europene şi au cules date de la 11.000 de voluntari care au oferit informaţii privind înălţimea şi greutatea lor, mijloacele de transport pe care le utilizează şi perioada pe care o petrec zilnic în trafic. 

Rezultatele studiului au mai luat în calcul factori precum vârsta, nivelul de educaţie, venitul, modul de petrecere a timpului liber şi dacă persoanele respective fumează sau consumă alcool, a declarat un reprezentant al PASTA pentru sursa citată. 

''Oamenii care nu fac mişcare fizică au un risc mai mare de a dezvolta boli cronice precum cancer, atacuri cerebrale şi de inimă, dar şi de a deveni supraponderali'', spune Adrian Davis, membru consultant al PASTA. ''A fi mai activ te poate face mai sănătos, te ajută să economiseşti bani şi să-ţi îmbunătăţeşti viaţa'', a adăugat el. ''În loc să mergi la sală, de exemplu, gândeşte-te să iei bicicleta până la muncă''. 

PASTA, organism fondat de Uniunea Europeană, caută să încurajeze mersul pe jos şi cu bicicleta şi să integreze activitatea fizică în viaţa de zi cu zi. Printre partenerii săi se numără mai multe centre europene şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: bicicleta biciclisti sofer obezitate
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close