Antena 3 Life Știinţă Studiu: Oamenii conştientizează atunci când mor

Studiu: Oamenii conştientizează atunci când mor

23 Oct 2017   •   11:01
Studiu: Oamenii conştientizează atunci când mor
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Cercetătorii susţin că persoanele ştiu că au decedat deoarece conştienţa lor continuă să lucreze chiar şi după ce corpul nu mai prezintă semne de viaţă.

Afirmaţiile au fost făcute de dr. Sam Parnia, din cadrul NYU Langone School of Medicine din New York. El împreună cu echipa sa au analizat persoanele care au suferit un stop cardiac, dar care au fost resuscitate ulterior, scrie Descoperă.

Unele dintre persoanele din cadrul studiului au afirmat că au fost perfect conştiente de conversaţiile din jur şi de activităţile persoanelor chiar şi după ce medicii declarau decesul. Informaţiile au fost apoi verificate de către medici şi infirmierele care au fost prezente în timpul actului medical. Moartea este definită ca punctul în care inima nu mai bate, iar sângele nu mai este transportat la creier.

Însă există dovezi care sugerează existenţa unei explozii de energie cerebrală atunci când cineva moare. În 2013, cercetătorii din cadrul Universităţii din Michigan au analizat semnalele electrice din interiorul creierului a nouă şoareci anesteziaţi cărora le-a fost indus un atac de cord. Aceştia au observat un tipar al activităţii asociat cu ''starea de alertă'' crescută, în prima perioadă după moartea clinică.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close