Antena 3 CNN Life Știinţă Un adolescent a escaladat Marea Piramidă din Giza. VIDEO impresionant

Un adolescent a escaladat Marea Piramidă din Giza. VIDEO impresionant

Un adolescent a escaladat Marea Piramidă din Giza. VIDEO impresionant
Sursa foto: Foto: wikimedia.org
02 Feb 2016   •   14:06

La numai 19 ani, un tânăr din Germania a reușit ceea ce puțini oameni au putut să facă până acum. Cu toate că risca să ajungă în spatele gratiilor pentru demersul lui, Andrej Ciesielski a escaladat una dintre cele șapte minuni ale lumii: Marea Piramidă din Giza.

Băiatul a fost observat de forțele de ordine, însă era prea târziu. El se afla deja la mijlocul drumului către vârful piramidei. „Au țipat la mine, dar eu am continuat să urc”, povestește tânărul pe blogul său.

Escaladarea piramidei poate fi pedepsită cu până la 3 ani de închisoare. Cu toate că a fost așteptat de polițiști la coborâre și dus la secția de poliție, aventurierul a scăpat cu amendă.

Andrej Ciesielski a reușit să escaladeze piramida în opt minute.

Marea Piramidă din Giza este singura minune a lumii ce nu necesită descrieri ale istoricilor din antichitate sau ale poeților. Este singura minune a lumii asupra căreia nu se fac speculații referitoare la formă, mărime și prezentare. Este cea mai veche și totuși singura care a supraviețuit timpului. Contrar părerii generale, numai Marea Piramidă a lui Kheops, nu toate cele trei Mari Piramide, se află pe lista celor șapte minuni ale lumii antice.

Marea Piramidă din Giza a fost cea mai înaltă construcție din lume mai mult de 43 de secole, până în secolul al XIX-lea în 1889 când a fost construit Turnul Eiffel. Avea, la început, 146 m (azi 138 m) înălțime, latura de 227 m și cuprinde 2.521.000 m cubi de piatră. Fețele piramidei erau placate cu plăci șlefuite din calcar. A fost construită de faraonul Khufu din a IV-a Dinastie, în jurul anului 2560 î.Hr. pentru a servi drept mormânt acestuia.

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close