Antena 3 CNN Life Știinţă Una dintre minunile naturale ale lumii, în mare pericol. Zeci de mii de specii marine ar putea dispărea

Una dintre minunile naturale ale lumii, în mare pericol. Zeci de mii de specii marine ar putea dispărea

Una dintre minunile naturale ale lumii, în mare pericol. Zeci de mii de specii marine ar putea dispărea
Sursa foto: Foto: my.opera.com
03 Oct 2012   •   07:33

Marea Barieră de Corali din Australia a pierdut peste jumătate din recifele sale în ultimii 27 de ani, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii australieni. Zeci de mii de specii marine sunt acum în pericol, fiindcă şi-au pierdut habitatul.

Zeci de mii de turişti vizitează anual una dintre minunile naturale ale Australiei, Marea Barieră de Corali. Un studiu a concluzionat că aceasta dispare cu repeziciune din cauza furtunilor tropicale, a prădătorilor şi a încălzirii globale.

Iar starea Barierei se va înrăutăţi în acelaşi ritm, dacă nu vor fi luate măsuri. Pierderea a jumătate din suprafaţa cu corali reprezintă un motiv serios de îngrijorare, întrucât acest lucru înseamnă că zeci de mii de specii marine şi-au pierdut habitatul.

Marea Barieră a suferit două lovituri puternice în 1998 şi 2002, care au dus la albirea coralilor. Unul dintre autorii studiului este de părere că structura unică a acestora s-ar putea regenera.


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close