Antena 3 CNN Life Știinţă Utopie?! Acesta este trenul care nu opreşte şi nu ÎNTÂRZIE niciodată

Utopie?! Acesta este trenul care nu opreşte şi nu ÎNTÂRZIE niciodată

Utopie?! Acesta este trenul care nu opreşte şi nu ÎNTÂRZIE niciodată
de O.P.    |    24 Ian 2014   •   12:17

Pentru România cu siguranţă ar fi ceva imposibil, având în vedere că distanţe de câteva sute de kilometri sunt străbătute în ore bune, asta în cazul în care totul merge "ca pe roate".

Întârzierile din cauza ninsorilor, a ploilor, a furturilor de cale ferată acumulează la final de ani câteva zeci de ore, în cel mai bun caz. În China însă, totul este posibil. Distanţe de mii de kilometri sunt străbătute în maximum 7 ore, dar şi asta li se pare mult chinezilor.

Aşa că designerul chinez Chen Jianjun a pus la punct proiectul unui tren care să nu oprească niciodată în staţii, călătorii fiind nevoiţi să se urce în timp ce trenul circulă pe şine.

Astfel, ar fi eliminat timpul de staţionare.

În loc să aştepte sosirea trenului pe peron, călătorii vor urca într-o capsulă aşezată deasupra şinelor, care se montează automat pe plafonul trenului care este în trecere, iar apoi pasagerii pot să coboare în vagoane.

Acest tren, deşi în planurile designerului încă din 2010, poate deveni realitate în acest an, spun oamenii de afaceri care finanţează ideea chinezului.



×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close